Odense Minigolf Club

Minigolf spilles på 4 forskellige typer af baner.
– Eternit, Beton, Filt og Mos

Hos Odense minigolf club kan i prøve kræfter med 2 af disse anlægstyper. Beton og eternit.

Hvis i ønsker at prøve kræfter med minigolfen, så besøg vores anlæg i bolbro.

Spil hele dagen for kun 60 kr. – hvor mange runder kan du nå på 8 timer 

(Børn under 11 kan spille hele dagen for 30 kr.-)

Beton banerne

Betonbanerne blev i 1950’erne udviklet af schweizeren Paul Bogni.

De er således også i høj grad meget udbredte i Schweiz, Sydtyskland og Østrig, men bygges naturligvis også i mange andre lande, heriblandt Danmark.

Der findes kun de 18 samme forhindringstyper, og banerne har den samme rækkefølge overalt. Banerne er bygget med et betonfundament, og har runde metalbander. Det er en dyr anlægstype at anlægge, og ligesom filtbanerne er de mere pladskrævende, da de er længere. De måler 10-12 meter, den længste endda 20-25 m.

Selv om de er dyre i anlægsudgifter, viser de sig ofte at være meget attraktive at spille på, og er mange steder store succeser med mange medlemmer og mange gæster.

Disse baner er det også tilladt at træde ind på. Det er i det hele taget ofte nødvendigt for at kunne stå rigtigt i forhold til boldens position. Typisk går man heller ikke på disse baner, da det anses som en uskik og en unødvendighed, da man ligesom på filtbanerne nemt slæber snavs med ind på banerne.

Eternitbanerne

Vores eternitbaner er desvære under renovertion så kan derfor ikke spilles i år.

Den mest udbredte type både i Danmark og i udlandet er eternitbaner. Disse baner er mindre pladskrævende idet et komplet turnerings anlæg på 18 baner kan ligge på 600-800 m2. Typisk findes der udvalg på 24 baner, som man kan sammensætte sit anlæg ud fra.

De kan ses mange steder i Danmark og er det foretrukne turneringsanlæg i Danmark og desuden finder man dem på mange campingpladser og feriesteder. De er meget populære og selv om de ikke er så lange, overraskes mange alligevel oversværhedsgraden.

Banerne kræver en vis mængde vedligehold i foråret, men er man en klub, kan medlemmerne hurtigt få gjort banerne spilklare efter vinteren.

Banerne må man ikke træde ind på ligesom man heller ikke må træde på forhindringerne, og det er i øvrigt heller ikke nødvendigt for at kunne spille på dem.

For mere information omkring banetyper og minigolf som sport besøg Dansk minigolf unions hjemmesidde

https://minigolf.dk/